Blog

Hoe kan de 3D configurator van Kramer & Duyvis u tijd besparen?

Het downloaden van een 3D model van een bochtband is nog nooit zo snel én eenvoudig geweest!

Als voormalig engineer (lang geleden) en consultant weet ik als de beste dat engineers zo efficiënt mogelijk willen werken. Sommigen noem het ook “lui” ;) . Hoe je het ook noemt, waarom zou je zelf een 3D model tekenen als je het juiste 3D model direct kunt downloaden?

Als ik vroeger een 3D model nodig had van een inkoopdeel zocht ik als eerste op internet of ik deze kon downloaden. Een enkel standaard onderdeel was vaak te vinden. Als het iets ingewikkelder werd, dan mocht je blij zijn als je het snel kon vinden.

Vaak moest je aan de leverancier vragen om het 3D model. Dat kon weer een tijd duren want ze hadden het niet direct voorhanden en lieten een engineer deze uiteindelijk maken. Of je moest uiteindelijk toch zelf het model tekenen.

Zo zijn veel klanten van Kramer & Duyvis transportlijnen in 3D aan het ontwerpen om een voorstel te kunnen maken aan hun klanten. Daarin worden regelmatig bochttransporteurs gebruikt. In het verleden werd vaak gebruik gemaakt van een “standaard” 3D model wat de realiteit geen eer aan deed. Er werd bij ons steeds meer om 3D modellen van een bochtband gevraagd volgens specifieke afmetingen.

Dan werd ook bij ons een verzoek gedaan bij één van onze engineers om dit specifieke 3D model te maken en op te sturen naar de klant. Ook als onze sales engineers zelf een 3D model nodig hadden gingen ze naar een engineer toe.

Dat kost niet alleen veel tijd, maar ook worden de engineers onderbroken in hun werkzaamheden. Dit brengt weer de nodige wrijving op de werkvloer om betaalde projecten op tijd af te krijgen.

Daarmee slaat de online 3D configurator van Kramer & Duyvis gelijk 2 vliegen in één klap. Niet alleen onze engineers worden hiermee ontlast, maar ook u als klant bent hiermee snel geholpen. Zo kunt u letterlijk binnen een minuut een 3D model van een van onze bochtbanden configureren en downloaden in STEP, SAT of 3D DWG. Als u de 3D configurator nog niet gebruikt hebt, dan kan het langer duren om alle mogelijkheden te bekijken en uit te proberen.

Deze modellen zijn direct afgeleid van de productiemodellen, vereenvoudigd en met kleine en niet zichtbare onderdelen weggelaten.

U hoeft niet langer te zoeken op het internet naar goede 3D modellen van bochttransporteurs. U kunt direct naar onze 3D configurator gaan zonder in te loggen. Selecteer het model bochttransporteur dat u nodig heeft en in no-time heeft u het 3D model in uw lay-out passend gemaakt. Dat scheelt nog eens tijd!