Blog

Grootste bochttransporteurs ooit gemaakt!

In de wereld van de machinebouw worden dagelijks nieuwe uitdagingen aangegaan om innovatieve oplossingen te bieden.

In een opmerkelijke samenwerking tussen een Duitse machinebouwer en een Turkse eindklant heeft Kramer & Duyvis de opdracht gekregen om de grootste rondtransporteur te bouwen die ooit is gemaakt voor het efficiënt transporteren van meubelpanelen.

De uitdaging

De Duitse machinebouwer en de Turkse eindklant zochten een betrouwbare oplossing voor hun productieprocessen en wendden zich tot Kramer & Duyvis, een gerespecteerd bedrijf in de machinebouwsector.

Kramer & Duyvis nam de uitdaging aan en begon met het ontwerpen van een rondtransporteur die aan de specifieke eisen van het project voldeed.
De specificaties waren indrukwekkend: een hoek van 180 graden, een bandbreedte van 2700 mm om grote meubelpanelen te kunnen verwerken en een buitenradius van 7800 mm voor een soepele materiaalstroom.
Daarnaast waren er aandrijfrollen van 350 kg, een kleed van 500 kg en 1260 looprollen met Noice reduced om de prestaties en het geluidsniveau te optimaliseren.

De eerste rondtransporteur

Na maanden van ontwerp en fabricage werd de eerste rondtransporteur met succes afgerond.
De machine voldeed aan de verwachtingen van de klanten. De aandrijfrollen, het kleed en de looprollen met geluidsreductie werkten effectief samen.

De tweede rondtransporteur

 Het succes van de eerste rondtransporteur was duidelijk merkbaar. Slechts 3 maanden later stond Kramer & Duyvis voor een nieuwe uitdaging: nog een rondtransporteur met dezelfde indrukwekkende afmetingen moest worden gebouwd.
De klanten hadden vertrouwen in het vakmanschap van Kramer & Duyvis, gezien het succes van de eerste machine.

De tweede rondtransporteur werd met dezelfde precisie en aandacht voor detail vervaardigd als zijn voorganger.
Het feit dat het bedrijf erin geslaagd is om binnen zo’n korte periode een tweede machine te creëren, getuigd van hun toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid.

Conclusie

De succesvolle totstandkoming van deze projecten illustreert niet alleen de technische vaardigheden van Kramer & Duyvis, maar ook hun vermogen om op maat gemaakte oplossingen te bieden voor zelfs de meest complexe transportbehoeften.
Het laat zien hoe internationale samenwerking en kennisdeling kunnen leiden tot baanbrekende innovaties die de industrie vooruit helpen.